Erdäpfepuffa
Wos ma ois braucht:
Erdäpfe (net kochn)
Möh
Knofe
Müch
Soiz
Mayoran
Eia
Wias geht:
Möhlige Erdäpfe, an Kilo ungefähr,
de muass ma schöln, des is net schwer.
Daunn tuast de Erdäpfe reibn, des kost Kroft,
oba ma mocht`s jo eh net so oft.
Daunn gibst a Soiz und Mayoran dazua,
und zwo Eia, des is gnua.
Fünf, sechs Esslöffe Möh,
des geht ja eh gaunz schnö.
Den Knofe pressn und drunta rian,
owa net z´wenig,
ma muass eam g´spian.
Waun de Masse z´fest is gibst a Lackerl Müch dazua,
und dann is fertig, daunn is a Ruah.
Dann tuast in an Pfandl des Fett erhitzn,
do kummt ma daunn a weng ins Schwitzn.
Mit an Schepfleffe gibst von der Masse
a weng wos ins Pfandl mit Fett, ins hoasse !
Auf olle zwa Seitn knusprig braun,
do muass ma hoit a wengal schaun !
An guatn Appetit !
©Johanna Götz
Gwuzlte Mohnnudln
Wos ma ois braucht:
an Kilo Erdäpfen
10 Deka Butta
2 Eia Soiz
30 Deka Möh
40 Deka Mohng
10 deka Kristoizucka
2 Essleffe Butta
2 Essleffe Müch
2 Essleffe Honig
a weng an Staubzucka
Wias geht:
Erdäpfe kochn, glei schöln und passiern,
net auskühn lossn, de Hitz muasst no gspian !
Dazua gibst de Eia, Soiz, Möh und Butta,
des Rezept is no von meiner Mutter !
Mochst an festn Toag aus dem gaunzn
des geht eh recht schnö, brauchst goa net raunzn .
Aus dem Toag formst Rollen, daumendick,
dazua braucht ma hoid a wengerl a G´schick.
Aus der Toagrolln tuast klane Stickerl mochn,
Nudln wuzeln und im Soizwossa kochn.
Ohschreckn derfst daunn net vagessn,
do pickns net so zaumm beim Essn .
Den Mohn mit Zucka und Butta kurz restn,
an Honig dazua, vom ollabestn.
De Mischung gibst daunn auf de Nudln,
vorsichtig schupfen, nur net hudln !
Aufs Tölla gebn, Staubzucka drauf,
wirst seng, des essn´s ollas auf!
©Johanna Götz
Diese Webseite wurde mit Jimdo erstellt! Jetzt kostenlos registrieren auf https://de.jimdo.com